Laboratori d'idees

(Operació 3)

RESULTATS OBTINGUTS

Matinals d’innovació comunitats energètiques

14 / 10 / 2022 – Edifici Eureka. Parc de Recerca UA

Els participants compartiran experiències inspiradores del territori per debatre oportunitats i reptes que tenen els agents (Quàdruple hèlix) per escalar models de comunitats energètiques sostenibles, viables i eficients al territori.

04 / 11 / 2022 – Edifici Eureka. Parc de Recerca UA

Els participants compartiran experiències inspiradores del territori per debatre oportunitats i reptes que tenen els agents (Quàdruple hèlix) per escalar models de comunitats energètiques sostenibles, viables i eficients al territori.

Brunchs d’innovació

22 / 04 / 2022 – Edifici Eureka. Parc de Recerca UAB

En aquest brunch es van debatre tendències, oportunitats i reptes clau en la indústria de la reutilització i reciclatge de bateries de vehicles elèctrics, com:

  • Preocupació de costos: fluctuacions en els preus dels materials per a la producció de bateries.
  • Diferents dissenys i química de bateries.
  • Recollida i transport.
  • Preocupacions mediambientals i tecnològiques.

28 / 10 / 2022 – Edifici Eureka. Parc de Recerca UAB

Mobilitat intel·ligent als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE): Per uns polígons més accessibles, interconnectats i sostenibles.

En aquest brunch es van debatre tendències, oportunitats i reptes clau en la mobilitat als polígons com:

  • Mètodes de desplaçament eficients i sostenibles.
  • Mobilitat com a servei (MaaS).
  • La col·laboració publicoprivada com a clau per oferir serveis de valor afegit.

Programa generació d’idees

Dotzena edició: Microplàstics

Aquesta edició va comptar amb la participació de 9 investigadors i investigadores de grups i centres de recerca del campus. A través de grups multidisciplinaris van desenvolupar 3 projectes. 

Projecte guanyador
El millor projecte va ser MP Food Watchingdesenvolupada per Begonya Marcos, investigadora de l’IRTA, i Oscar Moriones, investigador de l’ICN2. Els investigadors van proposar una solució innovadora per determinar la presència de microplàstics en els aliments, a través d’una metodologia basada en tecnologia de visió hiperespectral.

Patrocinadors
Aquesta edició va comptar amb el suport de Quadpack, Agbar i l’Ajuntament de Sant Cugat. També amb el suport de Catalunya Emprèn, del Fons Europeu de Desenvolupament Regional i del Banc Santander.

13a edició: Residu 0

Arran del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial «HubB30, més enllà de la circularitat», que té com a objectiu transformar el territori de l’entorn de l’eix viari de la B30, es va realitzar un procés participatiu amb experts en circularitat i actors clau on van sorgir les següents línies estratègiques. Algunes d’aquestes tenen subreptes, als quals donar solució a partir dels coneixements.

Aquesta 13a edició del programa volia generar projectes per eliminar i revaloritzar els residus. L’objectiu era idear i desenvolupar solucions innovadores en matèria de residus per avançar cap a una economia verda.