Openlabs XarxaB30

Els OpenLabs de la B30 són espais de participació i co-creació en el quals s’impulsaran nous models d’innovació oberta i basada en els usuaris.
Concretament, al Campus de la UAB s’han adequat un seguit d’espais de co-creació i fabricació digital que acosten el maquinari i el programari digital al campus des d’on s’impulsa la relació amb el territori. 

Disseny Lab

Planta baixa de l’Escola d’Enginyeria del campus de la UAB

És un espai obert de co-creació i d’experimentació. S’hi duen a terme activitats d’ideació, de fabricació i de prototipat ràpid, combinant màquines, mitjans tradicionals i avançats.
S’hi treballa tenint en consideració principis d’economia circular i eco-disseny, i acull activitats dels grups d’estudiants en l’àmbit de l’emprenedoria, formació específica, esdeveniments gamers, hackatons.

Digital Lab

Sala de Revistes d’Humanitats, Edifici B · C/ Fortuna S/N – Campus de la UAB

Aquest espai ofereix tecnologies que permeten la digitalització de qualsevol element físic i sonor (veu, objectes, imatges, documents, moviment, etc.), la intel·ligència artificial, la visió per computador, la mineria de dades, el big data, la publicació de processos i resultats en un web.
Conté maquinari i programari especialitzats per a la innovació docent, social i/o aplicada a qualsevol àrea de coneixement, com la realitat virtual, mixta o augmentada.

Mollet Lab

Ajuntament de Mollet del Vallès

Com a part del MolletLab, es crea un nou space maker dirigit a recolzar i desenvolupar projectes innovadors o de caràcter tecnològic detectats en els centres educatius del municipi. A més, aquest espai desenvoluparà i promourà el prototipatge, la cultura maker, la formació i el coneixement en tecnologies 4.0 entre la ciutadania.

Aquest nou espai de creació, fabricació, innovació i formació, oferirà eines d’última generació tecnològica que es posaran a la disposició de la ciutadania que estigui disposada a innovar, emprendre o crear els seus propis projectes

Pendent de construcció

RecicLab

Permetrà la pràctica de l’Economia Circular i l’Ecodisseny des de la Deixalleria pública al campus universitari per a esdevenir un espai de referència per als municipis propers. El Reciclab serà el node que tanca l’economia circular dins el campus.

Aquest Lab serà un referent en la re-introducció de materials en la cadena de valor, amb el conseqüent reducció d’emissió de CO2 fruit de la producció i transport de nous productes a nivell local, mitjançant el mapatge de les mines urbanes, definint protocols de gestió i avaluant mesures com els estocs de material reciclat sorgit del punt verd, la  implantació d’una possible moneda social o la formació en reciclatge.

Ca n’Altimira

L’antiga biblioteca de Cerdanyola es convertirà en el Cívic Lab Ca n’Altimira, un nou espai de generació d’idees, on es fomentarà la innovació social i tecnològica donant respostes a problemes i reptes del municipi.

Serà un laboratori ciutadà que funcionarà com un lloc de trobada per a la producció d’iniciatives i projectes d’innovació ciutadana. Aquestes iniciatives poden ser de tota mena, des de propostes que comportin polítiques públiques, projectes que puguin ser iniciativa econòmica, o propostes que siguin activitats del mateix centre o per a la ciutat.

El centre també formarà part d’una xarxa d’Open Labs en el territori de l’eix de la B30.