Openlabs XarxaB30

Els OpenLabs de la B30 són espais de participació i co-creació en el quals s’impulsaran nous models d’innovació oberta i basada en els usuaris.
Concretament, al Campus de la UAB s’han adequat un seguit d’espais de co-creació i fabricació digital que acosten el maquinari i el programari digital al campus des d’on s’impulsa la relació amb el territori. 

Disseny Lab

Planta baixa de l’Escola d’Enginyeria del campus de la UAB

És un espai obert de co-creació i d’experimentació. S’hi duen a terme activitats d’ideació, de fabricació i de prototipat ràpid, combinant màquines, mitjans tradicionals i avançats.
S’hi treballa tenint en consideració principis d’economia circular i eco-disseny, i acull activitats dels grups d’estudiants en l’àmbit de l’emprenedoria, formació específica, esdeveniments gamers, hackatons.

Equipament del Disseny Lab

Reciclatge

TRITURADORA SHR3D IT

Processador de plàstic d’escriptori amb tecnologia informàtica SHR3D IT.

PREMSA DE PLÀSTIC R30 Sheet Press

Converteix el material termoplàstic granulat en una forma utilitzable mitjançant calor i pressió.

Fabricació

TERMOCONFORMADORA Clarke Vacuum Former 725FLB

Disposa d’una bomba de buit de -0,83 bar, que també proporciona un despreniment per ajudar a eliminar l’acumulació de material.

TALLADORA DE VINIL Roland CAMM-1 GS-24

Pot tallar amb precisió vinil, així com altres tipus de materials a velocitats de fins a 50 cm per segon.

MÀQUINA LÀSER PC 13/90 DE GRAVAT I TALL

Control avançat amb tecnologia DSP (Digital Signal Processing), pioner en el control de corbes contínues i funció optimitzada de recorregut.

Fabricació aditiva

INJECTORA TRAVIN MINI MOULDER TP2

IMPRESSORA 3D BCN3D Technologies Sigmamax R19 HS

Impressora 3D professional amb extrusora independent dual i un volum d’impressió massiu, ideal per a aquells que necessiten augmentar la seva capacitat de producció i fabricar peces de qualitat industrial.

EXTRUSORA 3devo Precision series 350

IMPRESSORA 3D BCN3D Technologies Sigma R19 HS

Impressora 3D d’escriptori fàcil d’utilitzar i amb doble extrusor independent, que li permet imprimir peces multimaterial d’alta resolució d’una manera simple i eficaç.

Digital Lab

Sala de Revistes d’Humanitats, Edifici B · C/ Fortuna S/N – Campus de la UAB

Aquest espai ofereix tecnologies que permeten la digitalització de qualsevol element físic i sonor (veu, objectes, imatges, documents, moviment, etc.), la intel·ligència artificial, la visió per computador, la mineria de dades, el big data, la publicació de processos i resultats en un web.
Conté maquinari i programari especialitzats per a la innovació docent, social i/o aplicada a qualsevol àrea de coneixement, com la realitat virtual, mixta o augmentada.

Equipament del Digital Lab

Escàners 3D

CREAFORM GO!SCAN 20

Escàner 3D d’alta precisió per a objectes d’entre 0,05 i 0,5 m.

HP G2 Sprout Pro Sprout Pro

Integra un PC, un projector, càmeres d’alta resolució (14,6 MP), estora tàctil (54 cm) i capacitats de captura 2D i 3D.

CREAFORM GO!SCAN 50

Escàner 3D d’alta precisió per a objectes d’entre 0,3 i 3,0 m.

Equipament de fotogrametria

Càmeres fotogràfiques (Canon 77D-24,2MP, un objectiu macro [35mm] i un altre zoom [15-85 mm]) amb accessoris, taula de llum, plataforma giratòria, estudi portàtil.

Fabricació

TERMOCONFORMADORA Clarke Vacuum Former 725FLB

Disposa d’una bomba de buit de -0,83 bar, que també proporciona un despreniment per ajudar a eliminar l’acumulació de material.

TALLADORA DE VINIL Roland CAMM-1 GS-24

Pot tallar amb precisió vinil, així com altres tipus de materials a velocitats de fins a 50 cm per segon.

MÀQUINA LÀSER PC 13/90 DE GRAVAT I TALL

Control avançat amb tecnologia DSP (Digital Signal Processing), pioner en el control de corbes contínues i funció optimitzada de recorregut.

Escàners plans

Bookeye 4 V3 Kiosk-escàner de documents

EPSON ESCANER PERFECTION V600 PHOTO

Realitat virtual immersiva

HTC VIVE PRO

Seguiment precís, controlador, audiòfon de 360 graus, gràfics realistes, àudio direccional i retroalimentació hàptica d’HD. Consulta més informació

Realitat virtual mixta

HTC VIVE PRO

Ulleres de realitat virtual HP Windows amb controladors

A més,dos ordinadors de sobretaula d’altes prestacions, dos portàtils HP d’altes prestacions, MacBook pro 13, iPad professional, Huawei tauletes. Projectors per vídeo maping: EPSON EB-2142W, LG PH550G, ViewSonic PA503W DLP.

Pendent de construcció

RecicLab

Permetrà la pràctica de l’Economia Circular i l’Ecodisseny des de la Deixalleria pública al campus universitari per a esdevenir un espai de referència per als municipis propers. El Reciclab serà el node que tanca l’economia circular dins el campus.

Aquest Lab serà un referent en la re-introducció de materials en la cadena de valor, amb el conseqüent reducció d’emissió de CO2 fruit de la producció i transport de nous productes a nivell local, mitjançant el mapatge de les mines urbanes, definint protocols de gestió i avaluant mesures com els estocs de material reciclat sorgit del punt verd, la  implantació d’una possible moneda social o la formació en reciclatge.

Mollet Hub

Mollet HUB és espai centrat en el foment, desenvolupament i impuls de projectes d’innovació.

Hi trobarem un Punt Connect, l’espai d’atenció inicial obert i versàtil, la Connect Area, l’indret destinat a establir relacions, comunicacions i sinergias i, el Mollet Lab, l’espai equipat per experimentar, practicar, investigar i formar-se, orientat a la creació de nous negocis i a l’autoocupació.

El Mollet Hub servirà també per donar resposta als reptes locals i els reptes detectats pels altres agents territorials (universitat, agents econòmics, moviments socials…) en la gestió de residus, i per donar impuls a l’emprenedoria en un entorn d’innovació social i tecnològica basada en criteris de sostenibilitat.

Ca n’Altimira

L’antiga biblioteca de Cerdanyola es convertirà en el Cívic Lab Ca n’Altimira, un nou espai de generació d’idees, on es fomentarà la innovació social i tecnològica donant respostes a problemes i reptes del municipi.

Serà un laboratori ciutadà que funcionarà com un lloc de trobada per a la producció d’iniciatives i projectes d’innovació ciutadana. Aquestes iniciatives poden ser de tota mena, des de propostes que comportin polítiques públiques, projectes que puguin ser iniciativa econòmica, o propostes que siguin activitats del mateix centre o per a la ciutat.

El centre també formarà part d’una xarxa d’Open Labs en el territori de l’eix de la B30.