Conjuntament amb Eurecat, les empreses del Territori B30 estan desenvolupant iniciatives de circularitat gràcies als Roadmaps de Transformació Circular que ofereixen a través del projecte “PECT HubB30, més enllà de la circularitat”.
Els agents del Territori B30 treballen conjuntament amb experts de sostenibilitat, innovació i estratègia d’Eurecat en dinàmiques de coideació per a transformar les seves organitzacions.
Albert Capel
Director de Qualitat i Sostenibilitat de Voronet
“Vam conèixer el projecte Circular B30 gràcies a la responsable de recursos humans de la nostra empresa que ens en va parlar i el vam trobar interessant.
El projecte ens ha donat idees força interessants per l’aprofitament de part del nostre residu, i gràcies a Eurecat vam poder elaborar un pla de treball, el qual tenim present, però de moment no hem pogut seguir-lo. La idea és elaborar part d’ell.
Volem tirar endavant algunes accions com desenvolupar un sistema per la separació de nuclis de cartró per poder reaprofitar-los, desenvolupament d’una aplicació per calcular els talls adients per optimitzar el material, i la col·laboració amb altres empreses per avaluar una simbiosi industrial.”
Marisol Huertas
Responsable de Qualitat i Medi Ambient de Shingels
“Durant la visita de la planta, tècnics de les Unitats de Sostenibilitat i Consultoria d’Eurecat van realitzar un diagnosi de l’estat de circularitat a l’empresa per començar a idear i prioritzar iniciatives per millorar els seus processos.”
Els Brunchs d’Innovació són trobades entre empreses, investigadors i experts, que es realitzen en el marc del projecte Circular B30, per parlar de tèndencies i innovacions sobre tecnologies en sector específics.
Les Matinals d’Innovació són sessions de treball sobre reptes socioeconòmics i la seva resolució, a demanda d’agents específics del territori B30.
Sílvia Solanellas
Directora d’Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC)
Professor de l’Escola d’Enginyeria de la UAB
Va participar en la jornada “Matinals d’Innovació: Comunitats Energètiques al Territori B30”.
El Programa Generació d’Idees del Parc de Recerca UAB té la voluntat de generar solucions innovadores a diferents problemàtiques, en aquest cas, sobre els microplàstics.
Roger Oller Mas
R&D Engineer de QUADPACK
“Vam desenvolupar l’OMNIBOX, un contenidor reutilitzable per tal d’eliminar els envasos d’un sol ús així com els seus microplàstics associats dins d’un entorn de mercats municipals. També vam dissenyar una logística de distribució, recuperació i neteja d’aquest contenidor amb empreses locals, i vàrem crear una aplicació on els usuaris d’aquest servei s’haurien de registrar per tenir un control i traçabilitat dels contenidors”
La motivació del Roger per participar en aquest programar va estar el fet de poder conèixer i aplicar eines de Design Thinking en un projecte real i des de 0. Ell, valora aquesta experiència molt positivament:
“Ens va agradar poder treballar en un projecte multidisciplinari, on vàrem treballar per tal de crear un projecte des de 0. Gràcies a la dedicació del nostre mentor, com dels professors, vàrem poder avançar en la creació d’un projecte d’una manera molt ben guiada i pautada. Va ser molt enriquidor veure com anava avançant tant el nostre projecte, com el dels altres participants en el programa, trobant sinergies en els reptes comuns i com cadascú va abordar una solució diferent per un objectiu comú, la reducció o eliminació dels microplàstics.”