Mollet del Vallès és una de les candidatures catalanes que optarà al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”. Aquesta acció, emmarcada dins la Campanya Mercat Zero Envasos, va ser fruit d’un procés participatiu per assolir el repte de reduir l’ús d’envasos de plàstic d’un sol ús al Mercat Municipal i disminuir, per tant, la petjada ecològica que provoquen. La Cerimònia de lliurament dels premis de l’EWWR es durà a terme el pròxim 18 de juny a Marsella.

Durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Mollet del Vallès va instaurar el dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal.

Durant aquest dia es van repartir un total de 468 envasos reutilitzables entre tota la clientela, aportant una reducció directa de generació de residus al mercat i també es va organitzar un punt d’informació on s’explicava la problemàtica dels envasos de plàstic d’un sol ús.

Tot plegat va comptar amb una alta participació i molt bona acollida per part de tots els agents implicats.

Aquesta acció, emmarcada dins la campanya Mercat Zero Envasos, va ser fruit d’un procés participatiu que va implicar les parades del Mercat Municipal, la ciutadania, els diferents agents de l’Ajuntament i l’alumnat de tercer d’ESO de l’institut Aiguaviva de Mollet.

Aquesta iniciativa és un dels quatre projectes catalans que ha presentat l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) per optar al premi.

Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR)

Les accions més destacades de cada edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus reben el reconeixement públic del Premi Europeu de Prevenció de Residus.

El premi té sis categories, una per responsable d’accions (Administració pública, Associació, Empresa, Entitat educativa, Ciutadans i Altres), per reconèixer l’esforç i per donar a conèixer les accions més innovadores.

El jurat del Premi està format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus i personalitats representatives del sector mediambiental reconegudes en l’àmbit europeu.