El jurat de la Setmana Europea de la Reducció de Residus (EWWR) ha escollit la iniciativa Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal com a finalista en l’apartat d’administració o organització pública. La cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc el 18 de juny a Marsella.

La iniciativa Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal, emmarcada en la Campanya Mercat Zero Envasos, competeix pel guardó amb els municipis de Vitòria-Gasteiz i Malmö (Suècia). L’acció de Mollet del Vallès és una de les 15 escollides per als diferents apartats del premi d’un total de 63 nominacions identificades entre més de 14.000 accions. Les accions finalistes destaquen per la seva creativitat i per l’impacte en la prevenció de residus.

Coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2023, l’Ajuntament va celebrar el dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal, en què les parades van repartir 468 envasos reutilitzables entre la clientela. La iniciativa va ser fruit d’un procés participatiu que va implicar el col·lectiu de paradistes, ciutadania, diferents agents de l’Ajuntament i alumnat de tercer d’ESO de l’institut Aiguaviva.

Les candidatures finalistes han estat escollides per un jurat integrat per 5 experts ambientals. En la selecció, s’han tingut en compte criteris de comunicació i visibilitat, qualitat del contingut, originalitat, impacte de llarga durada i seguiment de l’acció.

La iniciativa de Mollet del Vallès territori plàstic zero, “Mercat zero envasos”, està emmarcada dins del Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) Hub B30: més enllà de la circularitat.