El passat 12 de maig es va celebrar el Demoday dels projectes finalistes del 13è Programa de Generació d’Idees. Els projectes es van presentar davant d’un jurat format per Josep Alías, manager de l’Esade Entrepreneurship Institute i llicenciat en Sociologia per la UAB; Carlos Gasol, doctor en Ciències Ambientals per la UAB i director de projectes de l’spin-off de la UAB Inèdit; i Teresa Gea, professora titular del departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la UAB. 

Projectes finalistes

1r premi

SORTEX proposa identificar i separar les fibres dels teixits per afavorir la circularitat dels residus tèxtils. Aquest equip desenvoluparia una tecnologia que, acompanyada d’una base de dades de les diferents fibres, s’aplicaria a la recollida selectiva o als estocs dels productors de tèxtils. La seva solució fa un anàlisi molecular de les fibres i, després, les classifica de forma automàtica. Integren l’equip Rafa Valdés, doctorand en Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB; Gemma Rius, investigadora de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona i Ivan Hortigüela, doctorand en Dret de la Universitat Rovira i Virgili.

Segon premi

REVERTI, un equip format per August Arnal, investigador de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) i Minerva Porté, estudiant de l’Escola Agrària de Tàrrega, que han pensat una solució per millorar la traçabilitat dels envasos de líquids amb l’objectiu de millorar-ne la reutilització. Incorporarien una etiqueta RFID a les botelles i, amb un programari propi, optimitzarien el seu procés de circularitat.

Tercer premi

VALUEPOT, un grup format per Isabel Corrales, del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia de la UAB; Lucia Yohai, del grup de Tècniques de Separació del Departament de Química de la UAB i Maria Ribaya, doctoranda del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG). Elles proposen revaloritzar les peles de patata. Crearien un nou subproducte biodegradable, pellets de biomassa per a la indústria ramadera. Concretament, voldrien destinar el seu producte al sector eqüestre, utilitzant-lo al terra de les quadres de cavalls.

Galeria d’imatges

Programa de Generació d