La UAB ha llançat un repte dins l’ECIU University per involucrar la ciutadania en la transició energètica cap un nou sistema més sostenible.

Un dels desafiaments del projecte Circular B30 és l’optimització de l´ús dels recursos del territori i, en aquest sentit, la Universitat Autònoma de Barcelona està treballant actualment per dissenyar solucions innovadores per implicar la societat en la construcció d’un nou sistema d’energia renovable, transparent i distribuïda que empoderi les comunitats.

Per fer-ho, la Universitat ha organitzat un programa, amb la metodologia d’Aprenentatge Basat en Reptes, per afrontar aquest repte del territori i treballar projectes per canviar els hàbits de consum d’energia i sensibilitzar sobre les implicacions del futur sistema energètic en el paisatge i la vida quotidiana.

Al programa hi participen estudiants de tot Europa, ja que el repte s’ha escalat a través de l’ECIU University, una iniciativa del Consorci Europeu d’Universitats Innovadores (ECIU) que té l’objectiu d’establir una Universitat Europea on estudiants, investigadors, empreses, ciutadans, organitzacions públiques i associacions puguin crear solucions innovadores per resoldre reptes de la vida real, i generar un impacte social real.

Durant quatre mesos, l’alumnat interessat en treballar aquest repte, participaran en diferents tallers i formacions i desenvoluparan el seu projecte en equip. L’objectiu és proposar solucions tenint en compte el context ambiental i social del Vallès Occidental per maximitzar la seva contribució a una transició energètica efectiva.