La jornada 0Waste Hackathon és gratuïta, se celebrarà l’11 i 12 de març al campus de Sant Cugat i té com a objectiu generar solucions emprenedores que resolguin els reptes de sostenibilitat del territori

eWorks (EEI) i Esade Center for Social Impact organitzen la 0Waste Hackathon en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) ‘HubB30 més enllà de la circularitat’, que compta també amb la participació dels ajuntaments de Cerdanyola del Vallès i Mollet del Vallès, la Universitat Autònoma de Barcelona, el Parc de Rercerca de la UAB i EURECAT.

La 0Waste Hackathon és una activitat gratuïta que es durà a terme el divendres 11 i el dissabte 12 de març a les instal·lacions del Campus Esade de Sant Cugat. La iniciativa vol convertir-se en una oportunitat per conèixer els reptes del territori, validar solucions per part de persones emprenedores i fer networking. Per participar cal inscriure’s prèviament, abans del 9 de març.

eWorks i el Centre d’Impacte Social d’Esade busquen participants amb esperit innovador i interès per crear idees que generin un impacte positiu en el medi ambient mitjançant la reducció de residus. A través de processos de cocreació guiada, innovació oberta, design thinking i dinàmiques multidisciplinàries, l’0Waste Hackathon pretén generar idees d’startups sostenibles econòmicament i mediambientalment que resolguin els reptes identificats al territori que envolta l’autopista B30.

Durant els dos dies de jornada, les persones participants gaudiran de xerrades de ponents convidats i d’espais de networking. Les 3 millors idees generades accediran al Preaccelerador 0Waste, que començarà a finals de març. Les inscripcions poden fer-se en equips de 4 a 5 membres o individualment i se’ls assignarà un equip.

0Waste Hackathon forma part del projecte ‘HubB30 més enllà de la circularitat’ que pretén superar el concepte d’economia circular i avançar cap a un model en què tots els residus es puguin transformar en matèria primera per maximitzar la sostenibilitat. Es tracta d’un projecte PECT finançat per la Unió Europea.