El passat divendres, 14 d’octubre, es va dur a terme el primer matinal d’innovació per a comunitats energètiques al territori B30.
Els participants van compartir experiències inspiradores del territori per debatre oportunitats i reptes que tenen els agents (Quàdruple hèlix) per escalar models de comunitats energètiques sostenibles, viables i eficients al territori.

L’acte començava a les 10h amb la benvinguda, introducció i antecedents del projecte a càrrec de Konstantinos Kourkoutas, Coordinador CORE Smart & Sustainable Cities a la Universitat Autònoma de Barcelona.
La part més important de l’acte es centrava en el ‘Exemples inspiradors’, entre ells eren Sebastià Ribes, membre del grup local de Som Energia; Jesús Teixidor, Enginyer Industrial a SUNO Enginyeria de Serveis Energètics; Marc Vives Llovet, Tècnic de promoció econòmica a Granollers Mercat; Pau Pañella Vilamú, Tècnic de Comunitats Energètiques a l’Agència Local de l’Energia d’Osona.

Per finalitzar l’acte es va dur a terme un taller de dinamització a càrrec de David Hernandez Salazar del Parc de Recerca UAB.

Les comunitats energètiques son entitats jurídiques basades en la participació oberta i voluntària, autònomes i efectivament controlades per socis o membres que estan situats en les proximitats dels projectes d’ energies renovables que siguin propietat d’ aquestes entitats jurídiques i que aquestes hagin desenvolupat, els socis o membres de les quals siguin persones físiques, pimes o autoritats locals, inclosos els municipis i la finalitat primordial dels quals sigui proporcionar beneficis mediambientals, econòmics o socials als seus socis o membres o a les zones locals on operen, en lloc de guanys financers.