Mollet del Vallès s’ha unit a la xarxa Hoop, una xarxa europea finançada pel programa d’investigació i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea. El municipi ha entrat a formar part d’aquesta xarxa com a resultat del repte pilot de com reduir l’ús d’envasos plàstics al mercat municipal, amb l’objectiu de disminuir el volum de residus plàstics que es genera anualment al municipi. Hoop té com a finalitat connectar ciutats i regions europees per abordar conjuntament reptes de bioeconomia o explorar innovacions similars.

Mitjançant la plataforma de la xarxa “Urban Circular Bioeconomy Hub”, els membres poden fomentar l’intercanvi i recopilar coneixement de ciutats de tota Europa. En aquesta xarxa també hi participen altres membres del territori català, com l’Agència de Residus de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consell Comarcal del Berguedà i el municipi de Manlleu.

Aquesta iniciativa permetrà a Mollet del Vallès aprendre de les experiències i coneixements compartits pels altres membres, i alhora, contribuir amb la seva pròpia experiència en la cerca de solucions sostenibles i la promoció d’una economia circular a la regió.