Les actuacions tenen com a finalitat millorar l’entorn de la Masia i conservar l’estat actual i restauració dels elements de valor patrimonial de l’edifici.

La propera setmana començaran les obres de remodelació de l’espai de Ca n’Altimira per adequar l’entorn de l’edifici i restaurar aquells elements de valor patrimonial que encara es conserven a la Masia.

La urbanització d’aquest espai inclou la retirada de les tanques i límits que separen la masia dels espais urbans contigus i la construcció d’unes escales per salvar el desnivell existent. També es crearà un nou espai que connectarà l’Avinguda Catalunya i el Passeig del Pont, transformant la dificultosa topografia actual. L’actuació suposa també un important increment de vegetació, ampliant les zones verdes i apostant per la renaturalització de l’àmbit.

La intervenció aconseguirà l’arranjament, adequació i millora dels entorns de l’edifici per tal de convertir-los en espais cívics de la zona amb un marcat tractament paisatgístic, compaginant àmplies zones arbrades amb solucions més urbanes relacionades amb els equipaments que ja existeixen.

Les obres s’emmarquen dins de la futura remodelació de la Masia transformant-la en un Civic Lab en el que serà la seu de la “Cerdanyola, Ciutat del Coneixement”. Es tracta d’un nou equipament municipal amb vocació de convertir-se en una porta d’accés al coneixement, on veïns i veïnes de Cerdanyola siguin protagonistes amb la generació d’aquest coneixement i on la ciutadania pugui participar de l’elaboració de polítiques públiques.

Les obres, que seran realitzades per l’empresa UTE Natur System S.L.U i COPISA Constructora Pirenaica, S.A.U. tenen un pressupost de 1.347.263,52€ i estan finançades en un 50% per la Generalitat de Catalunya dins del projecte PECT ‘Hub B30 més enllà de la circularitat”. La durada de les obres és de 6 mesos.

Informació proporcionada per: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès